Odds

Odds är ett sätt att uttrycka sannolikhetsgrader för något. Detta kan man göra i olika format. I Sverige är vi mest bekanta med decimal-odds. Säg till exempel att Chelsea spelar mot Tottenham och du tänker att det vore en bra idé att spela på Chelsea. Om du spelar på ett spelbolag med svenska inställningar så kanske du presenteras med ett odds på 1.85 gånger pengarna på Chelsea. Men du kan också spela med andra inställningar såsom de gör i Storbritannien. Där använder man fraktioner istället. För oss är det lite ovant att få ett odds på 7/4, men för dem är det normalt. Det finns fler system. I USA har de ett system som jag inte ens begriper själv så jag kan inte ens återberätta det. Men oavsett vilket system man använder så är alltihop odds, dvs. sannolikhetsgrader för något utfall.

Hitta spelbolag med bra odds

Det finns väldigt många spelbolag att välja bland idag. Hur ska man hitta spelbolaget med bäst odds. Det är faktiskt inte en så lätt nöt att knäcka. Vissa spelbolag kanske har bra odds på lagsporter som hockey, fotboll, och handboll. Samtidigt kanske samma spelbolag har lite sämre odds på MMA eller biljard. Man måste generalisera litegrann om man ska utnämna ett spelbolag som har särskilt attraktiva odds.

Jag brukar ha en bankrulle på olika spelbolag av den enkla anledningen att jag vill spela på så bra odds som möjligt. Jag väljer då helt enkelt att spela på det spelbolag som erbjuder bäst odds på det sportevenemanget som jag för stunden är intresserad av.

Trenden med odds som ställs ut av sportsbooks är att man vidgar sig från sport och breddar sig till andra marknader. Ett exempel är att man ställer ut odds på film och TV. En annan grej som blivit populärt är att man ställer ut odds på politiska evenemang.